Ingredienser

3 dl fint rågmjöl
3 dl siktat dinkelmjöl
1 dl solrosfrön
1 msk brun farin
1 tsk salt
2 1/2 dl vatten

Gör så här

Sätt ugnen på 200˚C.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner
vattnet och arbeta ihop till en deg.
Dela degen i 4 delar (för 32 bitar) och
kavla ut varje del till en tunn kaka ca
30×30 cm på mjölad bänk. Lägg ett bakplåtspapper
på plåten. Rulla upp degen på kaveln och för över
degen på plåten. Kavla till sist med kruskavel
eller nagga degen med en gaffel.
Om man vill ha frön på brödet kan man pensla
med lite äggvita eller vatten och trycka fast
lite olika frön. Skär i bitar eller grädda hela
kakan och bryt i bitar efter gräddningen.
Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.
Låt brödet svalna på galler.